måndag, juni 06, 2005

Äckelreklam till frukost

Ok såhär: Vaknar sent och gör sig en mäktig frukost. Sätter på teven och zappar lite samtidigt som man tar en stor sked fil med musli. Då kommer en reklam för fotsvamp, eller rättare sagt ett medel mot fotsvamp. Sväljer inte för man vet vad som ska komma och hinner inte byta kanal. Man får se en jätteäcklig fot ( jag tycker i och för sig att alla fötter är äckliga förutom Rakels som har snygga fötter, ja vackra faktiskt). Foten man får se är helt fnasig och har jättelånga gula och tjocka gubbnaglar. Sådana naglar har faktiskt inte vanliga människor, vanliga människor sköter sin personliga hygien genom att klippa naglarna regelbundet alternativt gå till en fovårdsspecialist om man har extra tricky nails.

Sen kommer ett litet fotsvampsmonster och LYFTER nageln rakt upp för att hoppa in under den och där finns ett brungult fotsvampsparadis. Springer ut till toaletten för att spotta ut filen.

Gör ett nytt försök med mackan istället. Kollar på nåt program om kriminella gäng som avbryts av en reklampaus. Reklamen handlar om schampo så jag känner mig safe och tar en stor tugga. Då händer det. En fräsch tjej står på en perrong och väntar på ett tåg, plötsligt dyker det upp ett stort hårmonster i hennes hår som börjar SLICKA hennes hårbotten så att den blir helt fet. Sen får man se en hel uppvisning i unfreshness, massa olika hårbottnar som monstret vältrar sig i tills personerna i filmen kommer på att de måste tvätta håret med Sunsilk eller vad det nu var för sugigt schampomärke, för att get rid of the monster. Mackan hamnar i soporna.

Det allra, allra konstigaste är att det bara är tjejer som har hårmonstret. Grejen är den att vad alla vet är ju att det bara är killar som kan ha hårmonstret in reality. För tjejer tvättar ju sina hår. De som har hårmonstret i hårbotten i verkligheten är ju dels socialt missanpassade människor som inte kan rå för att samhället inte förser dem med schampo, dels killar med tofs som går på folkhögskola och inte orkar stå i duschkön, och den sista kategorin då som är killar med dreadlocks. Hos de sistnämnda har monstret byggt ett stort bo på huvudet som det har fött ungar i.

Reklamcredsnubbarna tycker väl att de är bra smarta när de får folk att hulka framför reklamen. Men vet ni vad, ingen kommer köpa era otäcka produkter. Alla mår bara illa och lämnar sin varukorg och går hem när de får se Sunsilk i hyllan.
Jag har en idé, ge Promoe lite schampospons och låt honom kasta ut lite flaskor till lookalikes från scenen i Hultsfred. Där har ni er målgrupp.