fredag, november 10, 2006

Fru söker bonde


Alla pratar om det där teveprogrammet. Så jag var tvungen att se en sekvens. Cari bara; " Hur var det då?" " Äh du vet, det var nån hjulbent farmer som gick omkring på sin gård som en tupp sen åkte han iväg med en tjej i en traktor medan de andra två satt kvar på trappen och tjura. De var borta jättelänge och var säkert på höskullen och så, och sen när de kom tillbaks var tjejerna på trappen helt pissed, de ba:
- Vad länge ni va botta (de prata så).
Farmer:
- Eh...a just dä. Jag visa Eva-Lena lite hur man rattar traktorn i hård terräng bara.
- Aha du. (skeptiska blickar på Eva-Lena)
Eva-Lena:
- Eh..ska nog gå in och ta ett glas vatten. Dä ä ente klokt va jag ä tössti.
Farmer:
- Jao mä.
De går in i huset. Tjejorna på trappen sitter kvar tysta.
Den ena:
- Nä nu du! Jag tar osså ett glas vatten!
Springer in.
Den andra:
- Jao mä.
Springer också in.

Humor.

Nu har jag tänkt att jag skulle vilja dela med mig av en helt ny programidé. Fru söker bonde heter den. Det är några farmers, typ snygga, belästa, med diskret dialekt, som får komma till storstan och flytta in hos en fru. Frun är jag. De får bo på madrasser i mitt livingroom medan jag bor kvar i sovrummet, ensam. Inget spring.

Bönderna får tävla om mitt hjärta under några intensiva vintermånader. De gör allt jag säger och får hänga med i mitt liv.
Jag ba;
- Gomorron gubbar. Stick ut och köp lite frukost medan jag vaknar är ni söta. Jan- Olof, du stannar och tappar upp ett bad. Ni andra kan komma tillbaks till lunch. Kom ihåg färskt bröd.
De springer iväg. Tävlar gatan ner till 7-eleven.

När bönderna kommer tillbaka får de sköta dagliga sysslor i hemmet. Rensa avlopp. Frosta av pyttelilla frysen. Plocka långa hårstrån jag tappar överallt. Sy i en knapp på duffeln. Sopa lite. Gå ut med soporna och slänga dem i sopnedkastet en meter utanför dörren. Sen får de titta på teve resten av dagen när jag är på jobbet. De får välja kanal själva. En får gå ett ärende till kemtvätten ( Råka lämna in hela tvätten där nu när jag missat tvåhundra tvätttider, det var så gött men jag skäms samtidigt. Om fler visste hur billigt det är skulle alla göra det. SÅ dekadent. Men. Det är den borgliga regerings fel. Driver man hushållstjänster som den största mänskliga rättigheten blir det så här. Så är det ba.)

Precis i lagom tid till jag kommer hem tappar Jan-Olov upp ett bad och hoppar själv i. De andra bönderna sitter i soffan och tjurar. Alla blir pirriga och får fjärilar i magen när de hör mig vrida om nyckeln i låset. Två kilar iväg och hämtar mat. De tävlar till Japanska köket. Alla stortrivs.

Sen väljer jag en bonde och bonden får flytta hem till mig och vi behåller hans lantgård som sommarställe och allt är perfect och vi lever lyckliga tills jag träffar nån vanlig människa. Då får bonden flytta hem.

Nu väntar jag bara på att nåt produktionsbolag ska nappa så vi kan göra en pilot.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

mo ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

10 november, 2006 19:01  
Anonymous Anonym said...

ok, jag kommer.

10 november, 2006 19:21  

Skicka en kommentar

<< Home