lördag, december 29, 2007

simpelt liv.

Vi var på kondis, jag och de åldriga. Pappa hälsade på någon, sedan sa han: - Det där var en Wrelo. - Åh, sa jag. Det måste vara fabbro Torbjörn.

Det är sådant jag gillar med måstaden. Man träffar någon som ens pappa är bekant med från nåt bygge och så är det ens bästis farbror. Man träffar kompisars föräldrar på stan. Alla är jättegulliga. Det finns inga som blir så glada att se en som kompisars föräldrar. Jag tror det har med nostalgi att göra. Nyss var man ett småglin som satt hemma med deras unge och klippte sönder pappornas skjortor. Föräldrar gillar sånt.

Och i lokaltidningen är det en intervju med Nina Persson. Det är alltid en intervju med Nina Persson i den. Traktens stolthet som i varje intervju tvingas bedyra att hon alltid kommer vara en jöna i hjärta och själ. Precis, vad är väl New York mot småstaden?

Tillägg: På konditoriet fanns även en kanadensisk skoghuggare fast smal och med intellektuell utstrålning i ögonen. Han var het. Där satt även ett gaypar och åt bakelser. Det var exotiskt.

5 Comments:

Blogger essie said...

Oh, ja! Den här småstans föräldrar får nåt dimmigt i blicken när vi vänder hemåt. L's mamma säger varje år, med en bekymmersrynka i pannan, "va mager du är!! du äter väl ordentligt?!".

Gott nytt, erina! Snart ses vi och dricker vin och beklagar oss över etablisemanget, tycker jag.

Kram!

30 december, 2007 19:56  
Anonymous Anonym said...

Oh Essieester, hur har du det i din småstad? Jag tycker städerna i Dalarna verkar vara mer exotiska än småstäderna söderut. Som när du tog hem en lastbilschaufför till dina föräldrar, sånt händer liksom inte här. Jag träffar dig gärna vilken dag som helst och klagar på vadsomhlest. Kram tillbaks & gott nytt år! (vad ska du göra? jag ska till skogen)

30 december, 2007 20:07  
Blogger essie said...

haha. lastbilschaffsen med det fårade ansiktet, sina blotta 28 år till trots, framkallade också något dimmigt hos mina föräldrar. en tacksamhetens tanke.

jag är i stocket över ett dygn. äter middag och skålar med par. som jag visserligen gillar. sen drar jag kanske på efterfest med sthlms kreddelit. haha.

vi ses i ett nytt nådens år. den 7:e är jag tillbaka med buller och bång.

Stor kram!!

31 december, 2007 17:17  
Anonymous Anonym said...

Buller och bånge var ordet!

01 januari, 2008 15:17  
Blogger essie said...

ja, tänk jag valde mellan att stava det med o eller å. jag valde å.

02 januari, 2008 17:30  

Skicka en kommentar

<< Home