söndag, april 13, 2008

men orka.

Jag såg tre filmer den dagen. Trots att jag lovat mig själv att sluta se film på våren gjorde jag det. Jag satt i sängen och åt ägg och kollade film på Hallmark. Älskar Hallmark! Det är någonting frireligiöst över den kanalen. (läs älskar även ägg, mer än livet självt älskar jag dem även fast de kommer straight ur hönans stjärt.) Kolla här; det var en vacker fru som saknade sin man i kriget, sedan kom en sårad främling som hon fick vårda i hemmet. Så himla romantiskt. (Skulle också vilja vårda svag, mystisk främling. Eller nej, är för lat plus äcklas av sår samt av att tömma bäcken, skulle hellre vilja bli vårdad. Av stark, mystisk främling.) Anyhow. Främlingen kryade på sig, det gör dom ju alltid, han hjälpte vackra frun att plöja en åker som stått orörd sedan maken försvann och de hade jättekul på fälten, främlingen var även dösnäll mot fruns lilla dotter. Sedan visade det sig att främlingen var en krigshjälte! helt underbart ju, eftersom han blivit misstrodd av lokalbefolkningen, de tog honom för en tjyv eller kanske rent av nazist. Efter de röjt åkern kom vackra fruns make hem från kriget, just som hon tappat hoppet och gett sitt hjärta åt främlingen kom gammelmannen gåendes på landsvägen. Så himla typiskt ju, jag grät skitmycket när främlingen mötte honom med sin kappsäck på ryggen och fick lite eld till sin cigg. Very frireligiöst. Grät så länge efteråt att jag började tro jag var deprimerad.

A. Sen gick jag på bio på en SKETABRA chicmovie, 27 dresses hette den. Tänk dig att du äter en hel prinsesstårta, sen ett rör pringles, sen en burk nutella och sedan toppar du det med en fyra våningar hög smörgåstårta med jättemycket räker, typ danska. Så var den filmen. Det tyckte även Essi & Joe. En fyra av femma.

Sen komma hem och kolla En officer & en gentleman som gick mitt natten. Urbra.

Var god skjut mig om jag skriver om film igen.

ajöken

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

å, du har så härlig blogg. det är som om jag får seroteninpåslag, eller va det heter. det är ljust o vårigt o fina färger. hos mig är det alltid på väg till natt.

vi får se nån lång filmserie när våren slår om till sommar. när det är som mest förbjudet. 1900 o dekalogen. nä orkar inte dekalogen. för banal på nåt vis.¨

ser inte mycket hallmark. men gärna svenska pilsnerfilmer. såg alla matinéer när jag va liten, på eftermiddan.

pok
/marko van basti

14 april, 2008 12:40  
Anonymous Anonym said...

Hallmark är den enda kanalen som betyder någonting. Snart kommer jag ställa undan teven pga våren, det enda jag kommer sakna på allvar är hallmark. Svensk pilsner är roligt för alla röker i dom, i bilar på kontor, everywhere. Det är spännande. Glad vår Mark! Hall-Mark.

15 april, 2008 09:54  

Skicka en kommentar

<< Home