lördag, juni 25, 2005

Armed and dangerous

Det började sent en kväll när jag satt kvar på kontoret. Plötsligt insåg jag att klockan närmade sig midnatt och att mitt tåg skulle gå om tre minuter. Shit, rafsa ihop sakerna, släcka, vad det knakar i trapporna, är det någon här eller? Vågade inte säga ho ho, mörkrädd och liten på jorden grep jag tag i en skruvmejsel som låg på mitt skrivbord och rusade ner för trapporna, larmade och sprang ut.

Ner för rulltrapporna, mötte en stenhög man på perrongen just som jag skulle lägga ner mejseln i väskan, ensam med honom gömde jag istället vapnet i tidningen jag bar under armen. Tåget kom. Ensam i en vagn med en man som satt och stirrade stint på mig hela vägen. Jag ångrade att jag hade kjol, det skulle göra det hela så mycket lättare för honom. Höll hårt i mejseln och bytte vagn vid nästa station.

T-centralen. Har du någonsin varit på T-Centralen sent en vardagskväll, det är som om skymmningsfolket i tunnlarna under jorden kommit upp på besök. När det gryr kryper de ner igen, därför får sällan vanliga människor se dem. Jag såg dem och kände mig minst sagt otrygg, men så kände jag mejseln som jag satt i kjollinningen istället och visste att jag kunde försvara mig mot underjordsarmén. På väg hem från T-banan var jag kolugn, jag sprang inte ens förbi det oupplysta buskaget som jag alltid gör. Det är underbart med vapen.

När Metro rapporterade om den våldtäktsvåg som sommaren innebär sa också en professor som ett litet tips: " Sommarkläder unerlättar för våldtäktsmannen." Of course är det så, det är bara lite svårt att tänka sig overall i 25 gradig värme, hellre att man beväpnar sig med ett verktyg då tycker jag.

När jag bodde i Israel hade jag alltid tårgas med mig. Det är legalt där och var toppen, ett tag hade jag ett som färgade gärningsmannen grön med färg som knappt gick att tvätta bort. Det vet jag för när jag skulle testa råkade jag spruta mig själv i ögonen. Det sved fruktansvärt och den gröna färgen i fejan var väldigt svår att förklara när jag var på mottagning vid Svenska ambassaden samma kväll. Jag presenterades både som Kermit och Hulken minns jag.

Det sjuka är att jag hade användning för tårgasen vid flera tillfällen under min vistelse där. Efter att det hände mig är jag väldigt försiktig och rädd för mörker.

I Sverige är det nischt tillåtet att gå runt med en scewdriver i fickan som vapen. So arrest me, jag är hellre beväpnad, trygg och kriminell än ständigt otrygg och ängslig i det offentliga rummet för att jag som kvinna riskerar att utsättas för våld då det offentliga rummet inte tillhör mig. ( har jag sagt att jag är nytt språkrör för FI? Gudrun hoppa av )

I sommar är det jag som står på Plattan i trench och mörka solisar och kränger skruvmejslar till alla tjejer som vill ha.

3 Comments:

Blogger Gustaf said...

Helt lysande igen! Jag sitter här och skrattar högt. Fast ingen hör, för ensamheten är nu brutal. Jag ser dig framför mig först med skruvmejseln, sedan med färgen i fejan. Jag skulle så gärna velat vara på den där ambasaden. Vad hade du till? Vilka kläder väljer man till grön ansiktsfärg?

25 juni, 2005 22:10  
Blogger erina said...

Som jag minns det valde jag en klänning med inslag av grönt så att genansen skulle bli total. Det lyckades.

26 juni, 2005 22:25  
Anonymous Anonym said...

onej ännu en horny judinna.....blev så trött

02 september, 2005 02:23  

Skicka en kommentar

<< Home