fredag, juni 09, 2006

We shall overcomb




Jag kan inte sitta tyst och se på längre. Vi måste tala om det.

Peter Jihdes frisyr.

Jag förstår den inte. Vad säger han till sin frisör när han ska klippa sig?

”Hej, ursäkta, jag vill ha en slingad damfrisyr. Lite stor och fluffig sådär, jag vill att det ska se ut som att jag haft spolar i och ska gå på 50-årskalas. Förstår du?”

Frisören (med mörk röst): ” Totally, Peter”

Efteråt

Tittar sig i spegeln
Peter: Åh, vad fint och fluffy det blev! Vad bra det blev när du tuperade och sprayade det sådär busigt. Och färgen! Sommarblond. Kanonfräscht alltså.”
(i sportsammanhang används kanon framför ord man vill förstärka; kanonbra, kanonform osv)

Hairdresser: “Just for you Pete. Just for you.”

(Varför Peters frisör talar engelska med mörk röst kan jag inte riktigt svara på, jag såg det bara så starkt framför mig. Kanske är han en kändisfrisör med ett dialektkomplex så starkt att han föredrar engelska. Egentligen behöver han ju inte känna så inför Peter eftersom han ju själv talar värsta bondspråket. Men again, detta är bara rent hypotetiskt.)

På kvällen sitter Peter i tvrutan och talar om VM. Jag ser på honom men lyssnar inte till vad han säger. Dels är jag ointresserad och nu är jag helt förhäxad av hans frisyr. Jag studerar håret noga och försöker förstå. Försöker se logiken. Allt håret kammas bakifrån och fram, det verkar som epicentrum är någonstans på bakhuvudet, varifrån allt hår utgår. Håret tycks vila fritt på huvudet, det tycks sakna fäste, som en mössa eller en tupé.

Då ser jag det.

Aha! Det Peter har är en seriös overcomb. Förmodligen är det gigantiska vikar han försöker dölja, luggen döljer sannolikt ett mycket högt hårfäste.

Varsågod, nu slipper du sitta och fundera över den hela VM. I solved it. Jag vill tillägga att frisyren är så mycket fluffigare & blondare vanligtvis än på bilden. När den togs hade han en good hairday. Alla andra dagar i Peters liv är bad hairdays.

5 Comments:

Blogger joelh said...

jag är ingen trendkännare, men vad tyckter du om den tunna skägglinje som pryder hans ansikte. Känns inte det lite JC 1999?

09 juni, 2006 20:42  
Anonymous Anonym said...

We shall overcomb, makalöst! Nästa gång det blir krishantering och kumbaya och hela overcome-köret så sitter jag och tänker på hårfästen, haha!

10 juni, 2006 00:12  
Anonymous Anonym said...

Jag skulle behöva lite krishantering nu faktiskt...

10 juni, 2006 22:26  
Anonymous Anonym said...

Men shit, du har ju faktiskt hittat svaret - det ÄR ju overcomb!!!

Jag såg första halvlek. Av sociala skäl. Utom 17 min. som jag sov bort. Sen gick jag hem. Nu har jag gett fotboll en chans. Det är inget för mig. Hoppas på feta rabatter på platt TV när spektaklet är över och affärerna inser att de dragit på sig för stora lager. ;-)

10 juni, 2006 22:40  
Blogger Viktorov said...

OMG!!! Du har antagligen helt rätt. Jag har trott att Peter försöker vara "läcker" eller "fräck", men nu tycker jag bara synd om honom.

11 juni, 2006 22:46  

Skicka en kommentar

<< Home